Valitse sivu
Golden Malt logo.

Golden Malt

 Uusia innovaatioita idätetyillä viljatuotteilla

Golden Malt on tuonut markkinoille uudet prebioottiset ja gluteenittomat ohratuotteet!

Viljasta ja palkokasveista valmistettujen idätettyjen ja gluteenittomien tuotteiden markkinat kasvavat nopeasti

Uudet superfoodit haastavat kauran

Golden Malt ja australialainen The Healthy Grain ovat sopineet uusien terveysvaikutteisten ohratuotteiden tuomisesta Pohjois-Euroopan markkinoille. Australialaisten tutkijoiden mukaan BARLEYmax™ -ohra on kehitetty ehkäisemään neljää aikamme suurinta terveyshaastetta eli sydän- ja verisuonisairauksia, diabetesta, ylipainoa ja suolistosyöpiä. Viimekesäisten kasvatuskokeiden perusteella lajike soveltuu hyvin Pohjois-Euroopan kasvuoloihin. Kysy meiltä lisätietoa!

Suomalaisen hampunsiemenen kysyntä on yllättänyt

Trans Farmin tiloissa Hausjärven Oitissa aletaan pian tuottaa idätettyä hampunsiementä, jonka kysyntä on ollut kovaa sekä Suomessa että ulkomailla. Öljyhampussa on samassa paketissa täydellinen ruokaöljy ja laadukas valkuainen, joilla voidaan terveellisesti ja ympäristöystävällisesti korvata tuontisoijaa.

 

Tuotantolaitoksen toteutus etenee aikataulussa: Mallastetut hampunsiemenet eivät ole uuselintarvike

Ruokaviraston lausunnon mukaan mallastamalla idätetyt hampun siemenet eivät kuulu uuselintarvikeasetuksen soveltamisalaan, joten niille ei tarvitse hakea uuselintarvikeasetuksen mukaista markkinointilupaa. Tämä on positiivinen uutinen, joka mahdollistaa tulevan tuotantolaitoksen toteutuksen aikataulussa.

Golden Malt voitti alueellisen startup-sarjan Tuottava Idea 2020 -kilpailussa

Golden Malt voitti Itä- ja Pohjois-Suomen alueen startup-sarjan Nuorkauppakamarien järjestämässä Tuottava Idea 2020 -kilpailussa. Kansallisen kilpailun voitto ratkeaa 6. lokakuuta Helsingissä.

Idätettyjen superfood-kasvituotteiden tuotanto käyntiin ensimmäisenä Pohjoismaissa

Golden Malt ja Trans Farm perustavat yhteisyrityksen, joka aloittaa idätettyjen superfood-kasvituotteiden valmistuksen ensimmäisenä Pohjoismaissa. Tuotantolaitos rakennetaan Hausjärven Oittiin ja se aloittaa toimintansa vuoden 2021 aikana. Pääraaka-aineena alkuvaiheessa tulee olemaan öljyhamppu.

Kuva: Eero Nissilä (Golden Malt) ja Jyrki Leppälä (Trans Farm) tutkivat tulevan tehtaan raaka-aineita.

 

Euroopan ensimmäinen gluteeniton ohra

Kehitämme gluteenitonta ohraa yhteistyössä tanskalaisen kasvinjalostajan kanssa.

Idätetyissä viljoissa paljon terveysvaikutteita

Tässä seitsemän syytä lisätä idätettyjä viljoja ruokavalioosi

Tällä hetkellä Pohjoismaiden markkinoilla ei ole gluteenittomien idätettyjen viljojen ja palkokasvien tuottajaa. ​

Uutta liiketoimintaa gluteenittomilla tuotteilla​

Suunnitteilla olevalla idättämöllä ja mallastamolla  voidaan kehittää ja tuottaa idätettyjä tuotteita ja maltaita asiakkaan toivomista lähiraaka-aineista​. 

Idätettyjen gluteenittomien viljojen ja palkokasvien markkinat ovat kovassa kasvussa

Idätetyillä ja gluteenittomilla tuotteilla on todistettu olevan merkittäviä terveysvaikutuksia

Idätys mahdollistaa uusien elintarviketuotteiden kehityksen

Idätys ja mallastus tuovat uuden ansaintamallin maatalouteen

Golden Malt tukee paikallista pientuotantoa ja erikoiskasvien viljelyä

Pienpanimot haluavat lähellä tuotettua mallasta

Oikeat lajikkeet ovat avain gluteenittomiin raaka-aineisiin ja niistä idätettyihin tuotteisiin

Kaiken perustana ovat kasvien geneettiset ominaisuudet​: esimerkiksi huippulaatuisen  maltaan  tuotanto vaatii käyttötarkoitukseen suunniteltujen erityislajikkeiden viljelyä.  

Golden Malt on aloittanut kahden suuren kasvinjalostajan kanssa yhteistyön räätälöityjen ohralajikkeiden kehittämiseksi​. Ennen räätälöityjen lajikkeiden käyttöönottoa sopimustuotanto tehdään jo viljelyssä olevilla lajikkeilla​.

Tavoitteena on tarjota kotimaisia ja huippulaatuisia idätettyjä viljatuotteita

Perustettava viljelijäryhmä hoitaa viljojen sopimustuotannon

Kasvuolot räätälöidään lohkokohtaisesti

Lohkokohtaisesti suunniteltu ja ohjattu tuotanto perustuu sekä olemassa olevaan että toteutuvaan kasvuolosuhdetietoon (sää, lohkotiedot, kasvustosta mitattu data)

Myös idätys- ja mallastuserät räätälöidään lohkokohtaiseen dataan perustuen

Ohran lisäksi myös muut gluteenittomat tuotteet, esim. tattari, herne, papu, kvinoa ja hirssi

Gluteeniton ohra tulee olemaan Golden Maltin lippulaivatuote

Golden Malt, Sejet ja CSIRO ovat aloittaneet yhteistyön luontaisesti gluteenittoman ohran kehittämiseksi​.  Golden Malt tulee myymään gluteenitonta mallasta yksinoikeudella Pohjois-Euroopassa​. Tavoite on tuoda gluteeniton tuote markkinoille viiden vuoden sisällä.

Mallastamo yhteistyö.
Golden Malt logo.

Paikallisesti tuotetuilla tisleillä selkeä markkinaetu​

 

Pohjoisen olosuhteet luovat erinomaiset olosuhteet premiumlaatuisen viskimallasohran tuotannolle. Sopiva genetiikka ja pitkä päivä ovat yhdistelmä, jolla voidaan tuottaa viskimaltaalle erityisen tärkeä laatutekijä – huippukorkea entsyymiaktiivisuus.

Mallasviski tehdään joko kokonaan maltaasta (esim. single malt) tai käyttäen raakaa viljaa ja mallasta (grain whisky). Etenkin grain-viskeissä on tärkeää, että käytetyn maltaan entsyymiaktiivisuus on korkea.

Golden Maltin tavoitteena on tuottaa sekä single malt että grain whisky typpisiä maltaita. Zanin-teknologiamme mahdollistaa myös erilaisten savumaltaiden tuotannon.

Rumpumallastus takaa korkealaatuisen lopputuotteen

Golden Malt kehittää idätysjärjestelmää ja siihen liittyviä oheislaitteistoja yhteistyössä italialaisen perheyhtiö Zaninin kanssa. Zaninin kehittämä patentoitu rumpuidättämö ja mallastamo takaavat korkealaatuiset tuotteet verrattuna perinteisiin mallastusmenetelmiin. Modulaarinen teknologia mahdollistaa suljetun viljelyjärjestelmän, minkä ansiosta Golden Malt voi käyttää paikallisia viljelijöitä yhdistettynä ammattimaiseen  idätykseen ja mallastukseen. Siten voidaan valmistaa erityisominaisuuksilla varustettuja tuotteita, kuten erityisoluiden maltaita, idätettyjä viljatuotteita ja gluteenittomien tuotteiden koko kirjo käyttäen paikallisesti tuotettuja raaka-aineita.

Zanin malting system.
Zanin malt 20.
Zanin malt.

Ota yhteyttä

11 + 7 =

Yhteystiedot

Mikko Ahokas.

Mikko Ahokas

info(at)goldenmalt.fi

Eero Nissilä.

Eero Nissilä

eero(at)goldenmalt.fi